DIY – Peel Off Nail Polish Barrier

Om ni, precis som jag, följer någon av de 35737 nail-art instagramkonton (@nailsartvidss @nailsvideos exempelvis) som 518jGRMUlyLfinns, kan du inte ha missat att väldigt många använder en peel-off nail polish barrier på fingret och nagelbandet runt nageln, för att kunna svampa på, eller måla lack ”slarvigt” och sen dra av barriären och därmed också allt lack som kommit på nagelbandet.  Dessa produkter finns såklart att köpa på E-Bay eller Amazon, se exemplet till höger, och läs en ungefärlig beskrivning här.  Men….om man istället går till kontorsavdelningen på närmste dagligvaruhandel och köper papperslim för nästan-inga-pengar-alls, kan man använda det istället.

Detta är ju ganska logiskt då jag i alla fall kommer ihåg att jag brukade hälla ut lim i handflatorna och vänta tills det torkade för att se dra av stora flagor av limmet. Kan idag inte riktigt förstå eller förklara varför jag gjorde det, men det gjorde jag.

Pensla alltså på ett tunt lager lim på nagelbandet, låt torka, måla nageln och dra av limmet. Sen kan du med fördel använda en smal snedställd pensel, doppad i nailpolishremover, för att få till den där snygga millimeterkanten längst ner på nageln. Vips, en perfekt manikyr!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>